söndag 13 november 2011

Mjuk Äpplekaka

Måste även dela med mig av denna gudomligt goda, enkla mjuka äpplekakan:)

250 g margarin
3 dl strösocker
3 små ägg
4 dl vetemjöl
3 syrliga äpplen
kanel & socker
Ställ ugnen på kanppt 175 grader.
 
Låt smöret stå ute så det blir rumstempererat och lätt att arbeta med. Rör då först smöret och sockret poröst. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och rör smeten ytterligare tills äggen gått in helt i smeten. Rör till sist ner vetejölet. Det var allt till smeten, notera att det inte ska vara något bakpulver i denna kakan utan den reser sig och blir saftig och god ändå.
Bred sedan ut smeten i en välsmord och bröad form med avtagbar kant. Skala, kärna ur och dela varje äpple i fyra bitar. Läg äppelbitarna på kakan och tryck ner dom lätt i smeten. Blanda sedan lite kanel och socker i en liten skål och strö till sist över det över hela kakan. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i c:a 1 timme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar